Categories

Schładzarko-zamrażarka szokowa MF 750.2 3T

Irinox

Duża schładzarko-zamrażarka szokowa MF 750.2 3T na 6 wózków gastronomicznych 20×1/1GN. Produkty firmy Irinox charakteryzują się najwyższą jakością oraz najlepszymi rozwiązaniami na rynku. W ofercie tego producenta są schładzarki szokowe o różnej wielkości oraz wydajności.

Ask for this product

Technical parameters

MultiFresh to pierwsza i jedyna maszyna na świecie, która może pracować w temperaturach od +85°C do -40°C. Za pomocą jednego przycisku możesz szybko schładzać, zamrażać szokowo, garować, rozmrażać, regenerować, pasteryzować i gotować w niskiej temperaturze. Wszystkie funkcje zostały dokładnie przetestowane we współpracy z najbardziej prestiżowymi profesjonalistami, szefami kuchni, cukiernikami, lodziarzami i piekarzami. Dla każdego rodzaju żywności i każdego procesu produkcyjnego ustaliliśmy odpowiednią temperaturę, najlepszą wentylację i idealny stopień wilgotności, aby zapewnić doskonałą jakość.
MyA: simply touch – MyA to nowy interfejs ekranu dotykowego dla wielofunkcyjnych schładzarek szokowych MultiFresh®, dzięki któremu korzystanie z urządzenia jest jeszcze łatwiejsze i bardziej intuicyjne. Ikony prowadzą Cię przez liczne funkcje z szerokim wyborem cykli zaprojektowanych w celu zachowania zapachu, smaku i aromatu każdego produktu. Pełna personalizacja jest możliwa tylko z MyA: łatwo zmieniać parametry dla każdego cyklu i stworzyć idealny proces dla każdego produktu.
MultiFresh® szybko schładza lub zamraża szokowo ponad 90 różnych typów produktów. Aby uszanować różnice między produktami spożywczymi pod względem konsystencji, wilgotności i składników odżywczych, MultiFresh® tworzy idealną krzywą chłodzenia dla każdego produktu. Mrożenie szokowe fileta wołowego, rybnego czy warzywnego wymaga zupełnie innych temperatur i wentylacji. Ponadto dzięki MultiFresh® możesz dostosować każdy cykl do swoich potrzeb: na przykład świeżo przygotowane lody można schłodzić szokowo do temperatury -12°C i wyeksponować w witrynie, a mieszanki w foremkach można wyjąć w idealną temperaturę przed schłodzeniem. Dzięki MultiFresh® sam decydujesz o temperaturze chłodzenia i zamrażania. Tylko w ten sposób wszystkie Twoje produkty będą tak świeże, jak w momencie ich produkcji.
Szybkie schładzanie blokuje starzenie się żywności, zapobiega utlenianiu i ogranicza namnażanie się bakterii. MultiFresh® schładza żywność do temperatury +3°C szybciej niż jakakolwiek inna schładzarka szokowa, zmniejszając utratę masy spowodowaną parowaniem i zachowując składniki odżywcze.
Zwykłe metody zamrażania szokowego przekształcają płyny w żywności w makrokryształy, które uszkadzają jej strukturę. Ultraszybkie zamrażanie szokowe MultiFresh® powoduje szybsze schładzanie żywności do -18°C, co prowadzi do tworzenia się mikrokryształów, które zachowują właściwości organoleptyczne żywności.
Cykl chłodzenia IrinoxBalanceSystem®, wspomagany przez wysokowydajne parowniki Hyblade i innowacyjne wentylatory, jest stosowany w serii MultiFresh do schładzania i zamrażania żywności, nawet gdy jest bardzo gorąca, w możliwie najkrótszym czasie, przy zachowaniu nienaruszonej jakości produktu. Szybkość usuwania ciepła została zwiększona o 40%, zarówno w przypadku chłodzenia, jak i zamrażania; Irinox MultiFresh® to jedyna schładzarka szokowy, który może schłodzić lub zamrozić taką samą ilość żywności w obu procesach (testy przeprowadzone zgodnie z surowymi normami NF i UK).
Schładzarki szokowe gwarantują najszybsze odprowadzenie ciepła, również przy gotowaniu gorących potraw, bez ich jakiegokolwiek uszkodzenia. Liczne testy i badania oparte na krzywych chłodzenia oraz wykorzystanie zaawansowanego oprogramowania umożliwiły określenie idealnej wielkości głównych elementów układu chłodniczego (skraplacz, parownik i sprężarka): IrinoxBalanceSystem®.
Schładzarka szokowa MultiFresh® jest dostarczana z 5-punktową sondą MultiSensor®, która zapewnia doskonałą kontrolę temperatury. Odczyty temperatury rdzenia dostarczają oprogramowaniu MultiFresh® niezwykle precyzyjnych wskazań, które pozwalają na szybką regulację wentylacji, temperatury i wilgotności w komorze. Specjalny kształt sondy MultiSensor® sprawia, że można ją łatwo wyjąć z jedzenia, nie niszcząc żadnej jego części i bez konieczności jej przegrzewania. Opatentowany przez firmę Irinox system automatycznego mocowania do drzwi ułatwia ich użytkowanie i zapobiega uciążliwym awariom.
Aby miejsce pracy było jeszcze bardziej komfortowe, MultiFresh posiada niezwykle ciche sprężarki i skraplacze nowej generacji wyposażone w regulator prędkości wentylatora, który włącza się automatycznie tylko wtedy, gdy jest to konieczne. Dzięki tym specjalnym funkcjom MultiFresh® przeszedł najbardziej rygorystyczne testy hałasu.

Dane techniczne:
Pojemność: 6 x wózek 20 GN 1/1; 3 x wózek 20 GN 2/1
Wymiary: szerokość 1600 mm; głębokość 3825 mm; wysokość 2475 mm
Dane elektryczne:
Maksymalny pobór mocy: 6,4 kW (plus: 31,6 kW)
Maksymalny pobór prądu: 12,2 A (plus: 46,2 A)
Zasilanie: 400V -50Hz (3P+N+PE)
Wydajność na cykl:
Z +90°C do +3°C: 750 kg
Z +90°C do -18°C: 750 kg

Opis możliwych systemów:
Sanigen® – Opatentowany przez firmę Irinox system sanityzacji dezynfekuje każdą część komory, w tym obszary trudno dostępne do czyszczenia (np. parownik itp.).
MultiSensor® – Schładzarka szokowa MultiFresh® jest dostarczana z 5-punktową sondą MultiSensor®, która zapewnia doskonałą kontrolę temperatury.
Odszranianie – MultiFresh® nie rozmraża się automatycznie, ponieważ jest w stanie w sposób ciągły usuwać całe ciepło z komory. Zapobiega to tworzeniu się lodu na parowniku.
Kontrola obrotów wentylatorów – Dzięki MultiFresh® możliwe jest ręczne zarządzanie 5 różnymi prędkościami wentylatora. W ten sposób nie wysuszamy produktów i utrzymujemy ich naturalną wilgotność.
Czynnik chłodniczy – Schładzarka szokowa wykorzystuje czynnik chłodniczy R452A. Ten ekologiczny czynnik jest stosowany w urządzeniach chłodniczych najnowszej generacji, jest wysoce wydajny i nie przyczynia się do efektu cieplarnianego spowodowanego zubożeniem warstwy ozonowej.
HACCP – protokół, który reguluje i zapobiega zanieczyszczeniu żywności. Ustanawia i wdraża monitoring Krytycznych Punktów Kontroli w celu ograniczania i zapobiegania zidentyfikowanym zagrożeniom.

Recommended devices