Kategorie

Schładzarko-zamrażarka szokowa EasyFresh® Next L

Irinox

Schładzarka szokowa EasyFresh® Next L, która może pomieścić nawet do 27 pojemników 1/1GN. Produkty firmy Irinox charakteryzują się najwyższą jakością oraz najlepszymi rozwiązaniami na rynku. W ofercie tego producenta są schładzarki szokowe o różnej wielkości oraz wydajności.

Zapytaj o ten produkt

Parametry techniczne

DOSKONAŁOŚĆ, WYSOKA WYDAJNOŚĆ I DOSKONAŁOŚĆ WZORNICTWA.
Szybkoschładzarko-zamrażarka szokowa EasyFresh® Next szybko schładza i zamraża żywność. Urządzenie jest intuicyjne i szybkie w programowaniu.
Schładzarka szokowa EasyFresh® Next przyspiesza procesy chłodzenia, zwiększając produktywność. Szybkość cykli pozwala na lepszą organizację produkcji w kuchni, optymalizację zarządzania personelem i przygotowywaniem potraw.
EasyFresh® Next to schładzarka szokowa IRINOX intuicyjna i szybka w programowaniu. Oferuje 4 cykle schładzania i zamrażania (delikatne +3°C, silne +3°C, delikatne -18°C, silne -18°C), dzięki czemu dłużej zachowuje świeżość produktów. Ten prosty i niezawodny system schładzania/zamrażania szokowego Irinox jest do Twojej dyspozycji w kuchni.
Schładzarki/zamrażarki szokowe Irinox działają na zasadzie jak najszybszego odprowadzania ciepła.
Dlaczego warto stosować schładzarkę szokową? Aby zachować oryginalny aromat, teksturę, kolor i składniki odżywcze, zachowując podstawowe właściwości żywności na dłużej.
Szybkie schładzanie zatrzymuje psucie się żywności, zatrzymuje utlenianie i ogranicza rozwój bakterii. Schładzarka szokowa EasyFresh® Next doprowadza produkty do temperatury +3°C z dowolnej temperatury początkowej, nawet gorącej, zachowując właściwości żywności. Zdrowsze produkty z gwarancją jakości na trzy razy dłużej.
Ultraszybkie zamrażanie do -18°C w środku gwarantuje tworzenie się mikrokryształów, które nie naruszają struktury żywności, zachowując profile smakowe i zapachowe nawet po rozmrożeniu. Doskonałe produkty, zupełnie jak świeże, które można przechowywać dłużej.
Szybko schładza i zamraża ryż, makarony, zupy, ryby, mięso, a nawet lody o 30% szybciej niż inne produkty, zmniejszając zużycie energii. Wszystko to osiąga się bez uszczerbku dla profili smakowych i zapachowych żywności. Szybkość oferowana przez EasyFresh® Next pozwala na lepszą organizację w kuchni, optymalizację zarządzania procesami i personelem.

Dane techniczne:
Pojemność:
Przestrzeń pomiędzy prowadnicami 65 mm: 1/1GN / 600×400 – 13
Przestrzeń pomiędzy prowadnicami 40 mm: 1/1GN / 600×400 – 18
Przestrzeń pomiędzy prowadnicami 20 mm: 1/1GN / 600×400 – 27
Wymiary: szerokość 790 mm; głębokość 920 mm; wysokość 1965 mm
Dane elektryczne:
Maksymalny pobór mocy: 4.1 kW
Maksymalny pobór prądu: 7 A
Zasilanie: 400V -50Hz (3P+N+PE)
Wydajność na cykl:
Z +90°C do +3°C: 50 kg
Z +90°C do -18°C: 45 kg
Opis możliwych systemów:
Sanigen® – Opatentowany przez firmę Irinox system sanityzacji dezynfekuje każdą część komory, w tym obszary trudno dostępne do czyszczenia (np. parownik itp.).
Multirack® – Opatentowany przez firmę Irinox system regulowania prowadnic służy do łatwej zmiany odległości między tacami co 20 mm, w zależności od grubości żywności i wykorzystania całego uzysku EasyFresh® w kg.
Czynnik chłodniczy – Schładzarka szokowa wykorzystuje czynnik chłodniczy R452A. Ten ekologiczny czynnik jest stosowany w urządzeniach chłodniczych najnowszej generacji, jest wysoce wydajny i nie przyczynia się do efektu cieplarnianego spowodowanego zubożeniem warstwy ozonowej.
MultiSensor® – Schładzarka szokowa jest dostarczana z 5-punktową sondą MultiSensor®, która zapewnia doskonałą kontrolę temperatury.
HACCP – protokół, który reguluje i zapobiega zanieczyszczeniu żywności. Ustanawia i wdraża monitoring Krytycznych Punktów Kontroli w celu ograniczania i zapobiegania zidentyfikowanym zagrożeniom.

Polecane urządzenia