Kategorie

Piec konwekcyjno-parowy COMPACT elektryczny, 6 x GN 1/1 CEV061S

Lainox

Piec konwekcyjno-parowy COMPACT elektryczny z bezpośrednim natryskiem o pojemności 6 x GN 1/1 Cechy produktu: TRYBY GOTOWANIA • Tryb automatyczny – 95 zapisanych programów, – możliwość programowania i zapisania 99 programów pieczenia (maksymalnie po 4 cykle) • Gotowanie ręczne w 3 trybach – tryb konwekcyjny gorącym powietrzem od 30ºC do 300ºC – tryb parowy w zakresie od 30ºC do 130ºC – tryb konwekcyjno-parowy (combi) w zakresie od 30ºC do 300ºC • Gotowanie ręczne – z możliwością ustawienia maksymalnie 4 cykli w serii automatycznej • Gotowanie sous vide w zakresie od 30ºC do 99ºC • Gotowanie nocne WYPOSAŻENIE • Wyświetlacz alfanumeryczny • Przycisk sterowania 4 cyklami pieczenia, z wyświetlaczem LED • Przycisk dostępu do zapisanych programów pieczenia i ich zapisywania • Pokrętło SCROLLER PLUS z funkcją wyboru i zatwierdzania opcji • Nagrzewanie ręczne • Sonda wielopunktowa (Ø 3 mm) • Ruszty ze stali nierdzewnej GN 2/3 (2 sztuki) MYCIE, SERWISOWANIE I KONSERWACJA • Automatyczny system myjący ACS – 4 programy • Prysznic ręczny z wężem – 2,5 m • Wyjmowany, wbudowany zbiornik o pojemności 5 litrów – może być używany jako zbiornik do mycia automatycznego, co eliminuje konieczność używania zbiornika na środek myjący • Wyjmowany, wbudowany zbiornik o pojemności 5 litrów – może być używany w przypadku braku doprowadzenia wody do pieczenia parowego lub konwekcyjno-parowego w zakresie do 60 minut FUNKCJE I SYSTEMY • Autorewers (automatyczna zmiana kierunku pracy wentylatora) pozwalająca na równomierne opiekanie • Automatyczne, równoległe sterowanie temperaturą w komorze i wnętrzu potrawy, system DELTA T • Automatycznie regulowane skraplanie pary • Autoklima – kontrola wilgotności w komorze pieca • Nawilżanie ręczne • Automatyczna kondensacja pary • Automatyczne lub ręczne nagrzewanie komory • Fast dry – przyspieszone osuszanie komory • Pre Heating – nagrzewanie komory przed rozpoczęciem gotowania • Możliwość zaprogramowania gotowania z opóźnieniem • 2 prędkości wentylatora, zmniejszona prędkość powoduje zmniejszenie mocy grzania • Sonda 3 punktowa • Możliwość podłączenia sondy igłowej do pieczenia próżniowego OSZCZĘDNOŚĆ ENERGIIECOSPEED – dzięki rozpoznaniu ilości i rodzaju przygotowywanego produktu, urządzenie Compact optymalizuje pobór energii, steruje nim i utrzymuje odpowiednią temperaturę pieczenia, nie dopuszczając do zmian • ECOVAPOR – system umożliwia znaczące zmniejszenie zużycia wody i energii dzięki funkcji automatycznego sterowania nasyceniem pary w komorze pieczenia • TURBOVAPOR – dzięki temu systemowi urządzenie automatycznie wytwarza idealną ilość pary pozwalającą na ugotowanie produktów takich jak: makaron jajeczny albo szparagi, liście rzepy i burak liściowy, które są bardzo włóknistymi warzywami • GREEN FINE TUNING – nowy system modulacji palnika i wydajny wymiennik ograniczający utratę mocy i zmniejszający szkodliwe emisje BUDOWA • Idealnie gładka, szczelna komora • Drzwi z podwójną hartowaną szybą, komorą powietrzną i wewnętrzną szybą odbijającą ciepło zmniejszają emisję ciepła w stronę operatora i podnoszą wydajność urządzenia • Składana szyba wewnętrzna umożliwiająca łatwe czyszczenie • Uchwyt montowany z prawej albo lewej strony • Regulowany zawias zapewniający optymalne uszczelnienie • Oświetlenie halogenowe • Współczynnik szczelności IPX5
Zapytaj o ten produkt

Parametry techniczne

  • Linia: Compact 061
  • Wymiary: 510 x 800 x 730 mm
  • Pojemność komory 6 x GN 1/1
  • Moc: 7,75 kW
  • Zasilanie: 400 V
W ofercie posiadamy wszystkie piece marki Lainox.

Polecane urządzenia