Categories

Piec konwekcyjno-parowy COMPACT elektryczny, 6 x GN 1/1 CEV061S

Lainox

Piec konwekcyjno-parowy COMPACT elektryczny z bezpośrednim natryskiem o pojemności 6 x GN 1/1
Cechy produktu:
TRYBY GOTOWANIA
• Tryb automatyczny
– 95 zapisanych programów,
– możliwość programowania i zapisania 99 programów pieczenia
(maksymalnie po 4 cykle)
• Gotowanie ręczne w 3 trybach
– tryb konwekcyjny gorącym powietrzem od 30ºC do 300ºC
– tryb parowy w zakresie od 30ºC do 130ºC
– tryb konwekcyjno-parowy (combi) w zakresie od 30ºC do 300ºC
• Gotowanie ręczne – z możliwością ustawienia maksymalnie 4 cykli w serii
automatycznej
• Gotowanie sous vide w zakresie od 30ºC do 99ºC
• Gotowanie nocne

WYPOSAŻENIE
• Wyświetlacz alfanumeryczny
• Przycisk sterowania 4 cyklami pieczenia, z wyświetlaczem LED
• Przycisk dostępu do zapisanych programów pieczenia i ich zapisywania
• Pokrętło SCROLLER PLUS z funkcją wyboru i zatwierdzania opcji
• Nagrzewanie ręczne
• Sonda wielopunktowa (Ø 3 mm)
• Ruszty ze stali nierdzewnej GN 2/3 (2 sztuki)

MYCIE, SERWISOWANIE I KONSERWACJA
• Automatyczny system myjący ACS – 4 programy
• Prysznic ręczny z wężem – 2,5 m
• Wyjmowany, wbudowany zbiornik o pojemności 5 litrów – może być
używany jako zbiornik do mycia automatycznego, co eliminuje konieczność
używania zbiornika na środek myjący
• Wyjmowany, wbudowany zbiornik o pojemności 5 litrów – może być używany
w przypadku braku doprowadzenia wody do pieczenia parowego lub
konwekcyjno-parowego w zakresie do 60 minut

FUNKCJE I SYSTEMY
• Autorewers (automatyczna zmiana kierunku pracy wentylatora) pozwalająca
na równomierne opiekanie
• Automatyczne, równoległe sterowanie temperaturą w komorze i wnętrzu
potrawy, system DELTA T
• Automatycznie regulowane skraplanie pary
• Autoklima – kontrola wilgotności w komorze pieca
• Nawilżanie ręczne
• Automatyczna kondensacja pary
• Automatyczne lub ręczne nagrzewanie komory
• Fast dry – przyspieszone osuszanie komory
• Pre Heating – nagrzewanie komory przed rozpoczęciem gotowania
• Możliwość zaprogramowania gotowania z opóźnieniem
• 2 prędkości wentylatora, zmniejszona prędkość powoduje zmniejszenie
mocy grzania
• Sonda 3 punktowa
• Możliwość podłączenia sondy igłowej do pieczenia próżniowego

OSZCZĘDNOŚĆ ENERGII
ECOSPEED – dzięki rozpoznaniu ilości i rodzaju przygotowywanego produktu,
urządzenie Compact optymalizuje pobór energii, steruje nim i utrzymuje
odpowiednią temperaturę pieczenia, nie dopuszczając do zmian
ECOVAPOR – system umożliwia znaczące zmniejszenie zużycia wody
i energii dzięki funkcji automatycznego sterowania nasyceniem pary
w komorze pieczenia
TURBOVAPOR – dzięki temu systemowi urządzenie automatycznie wytwarza
idealną ilość pary pozwalającą na ugotowanie produktów takich jak:
makaron jajeczny albo szparagi, liście rzepy i burak liściowy, które są
bardzo włóknistymi warzywami
GREEN FINE TUNING – nowy system modulacji palnika i wydajny wymiennik
ograniczający utratę mocy i zmniejszający szkodliwe emisje

BUDOWA
• Idealnie gładka, szczelna komora
• Drzwi z podwójną hartowaną szybą, komorą powietrzną i wewnętrzną
szybą odbijającą ciepło zmniejszają emisję ciepła w stronę operatora
i podnoszą wydajność urządzenia
• Składana szyba wewnętrzna umożliwiająca łatwe czyszczenie
• Uchwyt montowany z prawej albo lewej strony
• Regulowany zawias zapewniający optymalne uszczelnienie
• Oświetlenie halogenowe
• Współczynnik szczelności IPX5

Ask for this product

Technical parameters

  • Linia: Compact 061
  • Wymiary: 510 x 800 x 730 mm
  • Pojemność komory 6 x GN 1/1
  • Moc: 7,75 kW
  • Zasilanie: 400 V

W ofercie posiadamy wszystkie piece marki Lainox.