Piec konwekcyjno-parowy elektryczny Blue Vision 6xGN1/1
Retigo
TECHNIKI GOTOWANIA
- Gorące powietrze 30 – 300 °C
- Funkcja kombi – gorące powietrze/para 30 – 300 °C
- Funkcja gotowania w parze 30 – 130 °C
- Bio-gotowanie 30 – 98 °C
- Pieczenie nocne – oszczędność czasu, energii i pieniędzy
- Timer półek – możliwość ustawienia dowolnego czasu obróbki na każdej półce
- Regeneracja, system bankietowy – obróbka termiczna polegająca na regeneracji i utrzymywaniu potraw serwowania
- Delta T pieczenie/gotowanie – idealne dostosowanie parametrów pieczenia dużych mięs
- Pieczenie niskotemperaturowe – minimalnej utracie wagi, lepsza soczystość i smak
- Cook & Hold – po zakończeniu obróbki termicznej, piec automatycznie przechodzi w tryb podtrzymania
- Golden Touch – funkcja zapiekania z efektem perfekcyjnej złotobrązowej i chrupkiej skórki
- Sous-vide, suszenie, pasteryzacja, konfitowanie, wędzenie – specjalne programy dla nowoczesnej gastronomii
- Automatyczny przedgrzew
- Automatyczne chłodzenie
- Manualne nawilżanie
- Automatyczny start
- Easy Cooking
WYPOSAŻENIE
- Automatyczne mycie
- Książka kucharska – 1000 programów po 20 kroków
- Rekuperator
- AHC (Active Humidity Control) – automatyczna regulacja wilgotności
- ASGS (Advanced Steam Generation System) – szybkie generowanie nasyconej pary
- ACM – system automatycznego zarządzania pojemnością
- Potrójna szyba w drzwiach *** – minimalne straty ciepła, niskie zużycie energii, jeszcze lepsze chłodzenie drzwi
- Dwukierunkowe obroty wentylatora – idealnie równomierny efekt pieczenia
- Automatyczna klapka – opatentowany system usuwania wilgoci, dla uzyskania lepszej chrupkości i idealnego koloru
- 7 prędkości wentylatora*** – dokładne kontrolowanie cyrkulacji powietrza
- Fan Stop – natychmiastowe zatrzymanie wentylatora przy otwarciu drzwi, minimalizuje utratę ciepła i zwiększa bezpieczeństwo
- Taktowanie wentylatora*** – 3 kroki dla jeszcze większej równomierności
- Solidna klamka – wygodne i bezpieczne otwieranie urządzenia, antybakteryjne wykonanie
- Prysznic ręczny – zewnętrzne źródło wody
- 6 punktowa sonda gotowania – precyzyjne pieczenie, stała kontrola temperatury wewnątrz potrawy
- Stal nierdzewna AISI 304/316 – najwyższej jakości wykonananie z powłoką o podwyższonej trwałości
- Chemicznie wytrawiana komora gotowania – zaokrąglone narożniki dla łatwego czyszczenia
ELEMENTY STERUJĄCE
- Vision Touch Controls – 8 calowy kolorowy dotykowy panel sterujący, proste i intuicyjne sterowanie
- MyVision – maksymalna personalizacja menu, wszystko co potrzebujesz na głównym ekranie
- Dotykowy panel sterujący – niezawodne i szybkie sterowanie w każdych warunkach, brak elementów mechanicznych
- Funkcja Learn – piec zapamiętuje bieżący program i umożliwia jego zapisanie SERWIS
- System HACCP – łatwa i błyskawiczna analiza punktów krytycznych
- BCS (Boiler Control System)* – automatyczny system sterowania i kontroli bojlera
- SDS System diagnostyki serwisowej – automatyczna informacja o błędach
- Port USB – łatwe rejestrowanie lub wczytywanie danych
- Interfejs LAN – zdalny dostęp i zarządzanie danymi poprzez przeglądarkę internetową
DODATKOWE WYPOSAŻENIE
- Druga sonda temperatury
- Lewostronne otwierane drzwi**
- Bezpieczne dwustopniowe otwieranie drzwi
- Wbudowany, zwijany prysznic ręczny***
- Akcesoria – stojaki, wózki, pojemniki, środki czyszczące itd.
- Dodatkowy zestaw prowadnic 600×400 mm
* Dotyczy tylko pieców konwekcyjno-parowych z bojlerami ** Dotyczy tylko modeli 623, 611, 1011 *** Nie dotyczy modelu 623
Technical parameters
Model: B 611 b
- Wymiary: 933 x 863 x 786 mm
- Moc: 10,9 kW
- Pojemność: 6 x GN1/1
- Waga: 122 kg
- Wytwarzanie pary: bojler + natrysk
W ofercie posiadamy wszystkie produkty marki Retigo.