Categories

Piec konwekcyjno-parowy elektryczny Blue Vision 6xGN1/1

Retigo

TECHNIKI GOTOWANIA

  • Gorące powietrze 30 – 300 °C
  • Funkcja kombi – gorące powietrze/para 30 – 300 °C
  • Funkcja gotowania w parze 30 – 130 °C
  • Bio-gotowanie 30 – 98 °C
  • Pieczenie nocne – oszczędność czasu, energii i pieniędzy
  • Timer półek – możliwość ustawienia dowolnego czasu obróbki na każdej półce
  • Regeneracja, system bankietowy – obróbka termiczna polegająca na regeneracji i utrzymywaniu potraw serwowania
  • Delta T pieczenie/gotowanie – idealne dostosowanie parametrów pieczenia dużych mięs
  • Pieczenie niskotemperaturowe – minimalnej utracie wagi, lepsza soczystość i smak
  • Cook & Hold – po zakończeniu obróbki termicznej, piec automatycznie przechodzi w tryb podtrzymania
  • Golden Touch – funkcja zapiekania z efektem perfekcyjnej złotobrązowej i chrupkiej skórki
  • Sous-vide, suszenie, pasteryzacja, konfitowanie, wędzenie – specjalne programy dla nowoczesnej gastronomii
  • Automatyczny przedgrzew
  • Automatyczne chłodzenie
  • Manualne nawilżanie
  • Automatyczny start
  • Easy Cooking

WYPOSAŻENIE

  • Automatyczne mycie
  • Książka kucharska – 1000 programów po 20 kroków
  • Rekuperator
  • AHC (Active Humidity Control) – automatyczna regulacja wilgotności
  • ASGS (Advanced Steam Generation System) – szybkie generowanie nasyconej pary
  • ACM – system automatycznego zarządzania pojemnością
  • Potrójna szyba w drzwiach *** – minimalne straty ciepła, niskie zużycie energii, jeszcze lepsze chłodzenie drzwi
  • Dwukierunkowe obroty wentylatora – idealnie równomierny efekt pieczenia
  • Automatyczna klapka – opatentowany system usuwania wilgoci, dla uzyskania lepszej chrupkości i idealnego koloru
  • 7 prędkości wentylatora*** – dokładne kontrolowanie cyrkulacji powietrza
  • Fan Stop – natychmiastowe zatrzymanie wentylatora przy otwarciu drzwi, minimalizuje utratę ciepła i zwiększa bezpieczeństwo
  • Taktowanie wentylatora*** – 3 kroki dla jeszcze większej równomierności
  • Solidna klamka – wygodne i bezpieczne otwieranie urządzenia, antybakteryjne wykonanie
  • Prysznic ręczny – zewnętrzne źródło wody
  • 6 punktowa sonda gotowania – precyzyjne pieczenie, stała kontrola temperatury wewnątrz potrawy
  • Stal nierdzewna AISI 304/316 – najwyższej jakości wykonananie z powłoką o podwyższonej trwałości
  • Chemicznie wytrawiana komora gotowania – zaokrąglone narożniki dla łatwego czyszczenia

ELEMENTY STERUJĄCE

  • Vision Touch Controls – 8 calowy kolorowy dotykowy panel sterujący, proste i intuicyjne sterowanie
  • MyVision – maksymalna personalizacja menu, wszystko co potrzebujesz na głównym ekranie
  • Dotykowy panel sterujący – niezawodne i szybkie sterowanie w każdych warunkach, brak elementów mechanicznych
  • Funkcja Learn – piec zapamiętuje bieżący program i umożliwia jego zapisanie SERWIS
  • System HACCP – łatwa i błyskawiczna analiza punktów krytycznych
  • BCS (Boiler Control System)* – automatyczny system sterowania i kontroli bojlera
  • SDS System diagnostyki serwisowej – automatyczna informacja o błędach
  • Port USB – łatwe rejestrowanie lub wczytywanie danych
  • Interfejs LAN – zdalny dostęp i zarządzanie danymi poprzez przeglądarkę internetową

DODATKOWE WYPOSAŻENIE

  • Druga sonda temperatury
  • Lewostronne otwierane drzwi**
  • Bezpieczne dwustopniowe otwieranie drzwi
  • Wbudowany, zwijany prysznic ręczny***
  • Akcesoria – stojaki, wózki, pojemniki, środki czyszczące itd.
  • Dodatkowy zestaw prowadnic 600×400 mm
* Dotyczy tylko pieców konwekcyjno-parowych z bojlerami 
** Dotyczy tylko modeli 623, 611, 1011
*** Nie dotyczy modelu 623
Ask for this product

Technical parameters

Model: B 611 b

  • Wymiary: 933 x 863 x 786 mm
  • Moc: 10,9 kW
  • Pojemność: 6 x GN1/1
  • Waga: 122 kg
  • Wytwarzanie pary: bojler + natrysk

W ofercie posiadamy wszystkie produkty marki Retigo.